İYİ BİR BAŞLANGIÇ . . .

İş bulma ve iş arama sürecinin en zorlayıcı ve en önemli bölümüdür Özgeçmiş hazırlama.

 

Özgeçmiş; iş başvuruları sırasında başvuru yaptığımız şirketin bizi tanıyabilmesi, hakkımızda fikir sahibi olması, aynı pozisyona başvuru yapan rakiplerimize yani diğer adaylara göre öne çıkmamızı sağlayan, tamamen doğru bilgileri içerecek ve mülakat esnasında bizi zora sokmayacak bir araçtır.

 

İyi hazırlanmış bir Özgeçmiş işe alınmanızı sağlamaz ama iş görüşmesine davet edilmenizi sağlar. 

 

Bu yolculukta dikkat edilmesi gereken öncelikli başlıklar:

 

****Her ilana başvurmayın

Her iş alanında başvuruda bulunmayın. Çünkü işverenler pozisyonla ilgisiz olduğunu düşündükleri adayları sürecin başında eleyecektir. Bu durum da çok başvuru yaptığınız halde sizin daha uzun süre iş aramanıza neden olabilir. Bu nedenle “İş başvurusu yapmak istediğiniz ilanda aranılan özellikler ile sizin Özgeçmişiniz örtüşüyor mu?” ayrıntısına mutlaka dikkat edin.

 

****Ön yazınıza özen gösterin

“Bu iş ilanı tam da bana göre” dediğiniz ve iş başvurusu yapmak istediğiniz ilanlarda ön yazı yazmayı alışkanlık haline getirin ve başvuracağınız firmaya özel ön yazı yazın. Ön yazınızı oluştururken o pozisyona neden uygun olduğunuzu, neden sizi almaları gerektiğini düzgün ifadelerle belirtin.

 

****İş alanındaki çevrenizi geliştirin

Aynı mesleğe sahip olduğunuz ya da bulunmak istediğiniz sektörlerdeki insanlarla daha çok iletişime geçin. Bugünün deyimiyle “Network’ünüzü genişletin” ve  bu durumun yalnızca sosyal hayatınızı değil kariyerinize de etki edebileceğinizi unutmayın. İlerlemek istediğiniz alandaki insanların bulunduğu seminerleri, konferansları, topluluk etkinliklerini kaçırmayın.

Proaktif İnsan Kaynakları Eğitim Tur. Bil. San. ve Tic. Ltd. Şti. İşkur'un 2016/885 no'lu lisans sahibi Özel İstihdam Bürosudur.
4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınması yasaktır.